Release

TRACK: Vaardigheid ft. KOP, Den Dubieus, ILL Material, T-Slash, MC DRT & Kiddo Cee – Operatie Maik Tjek 2

Vaardigheid - UitgeperstVaardigheid uit Amersfoort drukte eind jaren ’90 een stempel op de Nederlandse hiphopscene met het album “Vers van de Pers”. Dit album wordt vandaag de dag door velen gezien als een klassieker en veel hedendaagse rappers geven graag toe hierdoor geïnspireerd te zijn om ook de microfoon te pakken.

Helaas viel de groep uit elkaar onder nare omstandigheden: Producer Daan van Wegen overleed en rapper Blok belandde in het gevang. Een tijdlang ging rapper Dennis T solo verder en bracht de tape “Mixed Ape” en het solo album “Monumentaal” uit. 20 januari brengt de formatie het laatste gezamenlijke album uit genaamd “Uitgeperst”.

Eerder waren de singles “V3” met Steen en “Judas” al te beluisteren. Vandaag vervolgen zij de reeks met de single en tevens posse track genaamd “Operatie Maik Tjek 2”. Op de door Jouke Koning geproduceerde track staan gastbijdragen van KOP, ILL Material (van Nul7Negen), T-Slash, MC DRT, Kiddo Cee en jawel… Den Dubieus! Voor Den Dubieus is het een eer om op een track van zijn idolen te mogen mee doen.

Op 16 januari is overigens de releaseparty en zal het album al verkrijgbaar zijn op cd. Vanwege het ontbreken van Blok zal er geen live performance worden gehouden, maar draaien de DJ’s C4, Jaystar, Bonnefooi en MaXerati dope hiphopplaten, alles onder het genot van een hapje en drankje.

Murstratus

12 januari 2016

No comments

Comments are closed.